Известие

Collapse
No announcement yet.

Борд компютър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Борд компютър

Здравейте,
    Бих искал да разбера до колко е точен борд компютъра на алфа 147 относно разхода на гориво. има ли някакви отклонения и какви са те
    благодаря предварително

На моята бензинова е доста точен.. отклоненията до сега са били винаги в рамките на +/- 0.2л/100
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от Gh0stRider Покажи съобщение
      На моята бензинова е доста точен.. отклоненията до сега са били винаги в рамките на +/- 0.2л/100
      И при мен е така - дизел
      Само до уточня, че замерванията са ми на 400-500 км, а не на х 50.
      sigpic

Comment

Разхода се смята по времето в което е отворен инжектора като се знае колко куб. е той. Няма как да не е точен Разликата може да идва само от колонката на бензиностанцията или вече от механична повреда на инжекторите (промяна на дебита им), отклонение в налягането на горивото и подобни такива проблеми.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Благодаря ви
          питах поради следната причина показва ми разход среден 11.2 литра при изминати 140км със 9литра
          това беше общо взето
          и последните дни ми вдигна средния разход дали може да е проблем който предстои поне по борда е така

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Разхода се смята по времето в което е отворен инжектора като се знае колко куб. е той. Няма как да не е точен Разликата може да идва само от колонката на бензиностанцията или вече от механична повреда на инжекторите (промяна на дебита им), отклонение в налягането на горивото и подобни такива проблеми.
            Да бе, на 156 няма нищо общо с истината. Айде на газ както и да е, ама и на бенз. ми дава 8 градско в София, а реално е 10-10,5. Извънградското също го бърка поне с литър
            2014: Deutschland über alles

Comment

Моят на бензин е точен, на газ ми дава около 2литра по-нисък разход от реалния
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Да бе, на 156 няма нищо общо с истината. Айде на газ както и да е, ама и на бенз. ми дава 8 градско в София, а реално е 10-10,5. Извънградското също го бърка поне с литър
                Ами... незнам какво става при теб, но по принцип би трябвало да е долу горе точен.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                X